Laatste nacht op zee in Vendée Globe voor zeiler Pieter Heerema

Les Sables d’Olonne – De Nederlandse solozeiler in de Vendée Globe Pieter Heerema (65) zeilt parallel aan de Spaanse kust oostwaarts en bevindt zich nu op zo’n 300 mijl van de finish in Les Sables. Hij wordt daar morgen na 116 dagen zeilen tussen 18:00 uur en 22:00 uur verwacht. De haven kan in verband met het getij gebruikt worden tot 22:30 uur.

Afgelopen nacht heeft de ‘No Way Back’ het nog behoorlijk zwaar gehad. Heerema is een oostelijk koers gaan varen om de meeste wind van boven de 30 knopen te vermijden. Nu zeilt hij met 15-20 knopen zw-wind in golven tussen de vier en vijf meter. Vanavond zal Heerema zijn koers moeten verleggen naar het noordoosten. De wind zal afnemen tot zo’n 10 knopen en naar het noordwesten draaien. Morgenochtend zal de wind opnieuw draaien naar oost-zuid-oostelijke richting. En deze bries moet de solo rond de wereld-zeiler dan naar de finish blazen… (Nauticlink, Vendée Globe nieuwslive posities, Pieter Heerema – No Way Back, No Way Back op Facebook)

4 gedachten over “Laatste nacht op zee in Vendée Globe voor zeiler Pieter Heerema”

  1. Met heel veel respect sta ik achter/ voor jou.
    Ik wens je voor de laatste honderden zm veel geluk en een behouden thuiskomst.

  2. Nog even het koppie erbij houden! Behouden aankomst! :-)

  3. Ach Pieter nog even, wat ingewikkeld deze laatste loodjes. Jij wordt getest tot het allerlaatste stukje. Nog even en wat een overwinning op alle fronten………..!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *