Boten waterpolitie blijven aan de kant om budgetconflict

Amsterdam – Boten van de Waterpolitie Landelijke Eenheid varen voorlopig niet meer uit en blijven aan de kant. Er zijn onvoldoende mensen om de nautische diensten goed en veilig te kunnen uitvoeren, vindt de eenheid.

Daarom wordt er sinds dinsdag 12.00 uur niet meer uitgevaren, meldt politievakbond ACP. ”Twaalf grote schepen en een veelvoud aan speedboten en RIB’s blijven daardoor aan de kant liggen”, aldus politiebond ACP.

De ongeveer honderdvijftig medewerkers blijven wel werken en zijn beschikbaar voor noodmeldingen. Reden voor de actie is dat de eenheidsleiding te strak vasthoudt aan haar budget en te weinig mensen aanneemt om de taken goed uit te kunnen voeren, aldus de bond. (Nu.nl)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *