Historische rondvaartboten kansloos bij ‘bloedbad-loting’ in Amsterdam

Amsterdam – De gemeente Amsterdam verdeelde de vergunningen voor grote rondvaartboten. Eerlijker, zegt de wethouder. De sector blijft verbijsterd achter.

De 135 vergunningen voor schepen vanaf 14 meter werden maandagmiddag verloot op het kantoor van notaris NautaDutilh. Daarvoor hadden zich 480 kandidaten gemeld, oudgedienden en nieuwkomers. De uitkomst, aan het einde van de avond: 82 schepen, van al gauw 1 miljoen euro per stuk, verdwijnen uit de Amsterdamse binnenstad. Nieuwkomers krijgen ongeveer eenderde van de vergunningen voor de periode 2020-2030 in handen. Wethouder Kock toonde zich „tevreden”. Voor veel rederijen is het een bloedbad. (NRC, ‘Aftellen begint voor Amsterdamse salonboot De Soeverein’- Trouw. ‘Commissie kwam niet eens kijken naar rondvaartboot uit 1880: ‘Onbegrijpelijk”- AT5)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *