Na investering van 4 miljoen euro hoort Friese Kollum nu ook in het rijtje watersportdorpen thuis

Kollum – ,,Kollum, gefeliciteerd!” Na deze woorden blaast gedeputeerde Johannes Kramer, staande op een skûtsje, op een scheepstoeter. Langs de opgeknapte walkant staan inwoners van Kollum te klappen. Met de handeling van Kramer is Kollum Watersportdorp officieel opgeleverd.

De walbeschoeiing langs de wateren is vernieuwd, bruggen zijn opgehoogd en er is een betere doorvaarbaarheid naar het Lauwersmeer gekomen. De werkzaamheden kostten vier miljoen euro, maar dat is het meer dan waard, vindt Willem Meijer van de plaatselijke watersportvereniging. ,,Het is geweldig, het was hier een dikke puinhoop.” (Friesch Dagblad)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *