‘Wees een beetje zuinig op het Veerse Meer’

Veere – Het Veerse Meer verandert rap. De verstening langs de oevers neemt toe, de beroepsvisserij breidt uit en de Japanse oester rukt op. Tijd om op de rem te trappen, vinden de recreanten.

Nee, dit is geen klaagzang van drie grijze mannen. Dat benadrukken Theo Winde en Hans van Pagee van Jachtclub Veere en Balt Heesters van Watersportvereniging Arne tijdens een vaartocht met zeiljacht Rosanne over het Veerse Meer. Want eigenlijk zijn zij en de andere gebruikers van het water hartstikke blij met de recreatieplas. En ze zijn ook niet per definitie tegen verandering. Maar ze maken zich wel grote zorgen om de huidige ontwikkelingen op en rond het water. Die komen de recreatiefunctie niet ten goede, vinden de drie leden van de werkgroep Koersend naar de toekomst. Samen met andere belanghebbenden buigen zij zich over het recreatieve gebruik van het Veerse Meer. (PZC)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *