Roeiongeluk bij Huissen valt niemand aan te rekenen en was noodlottig gevolg van omstandigheden

HUISSEN/ARNHEM – Het roeiongeluk bij Huissen op 11 maart, waarbij drie roeiers omkwamen, is niet veroorzaakt door een menselijk fout. Het was een noodlottig ongeluk. Dat concluderen zowel een onderzoeksteam van roeivereniging Jason als het Openbaar Ministerie.

Bij het tragische ongeval op de Nederrijn, een ongelukkige samenloop van omstandigheden, kwamen drie van de vijf inzittenden om het leven. Van menselijk falen of roekeloos gedrag was geen sprake. Dat is de conclusie van de onderzoekers die in opdracht van roeivereniging Jason een reconstructie van het roeiongeluk hebben gemaakt. Ook de waterpolitie spreekt na onderzoek van een noodlottig ongeval. De Gelderlander staat morgen uitgebreid stil bij het ernstigste roeiongeluk in Nederland sinds 1995. (De Gelderlander)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *