Op de rivier de Nieuwe Maas is geen snelheidslimiet

Rotterdam – De snelle motorboot stuitert over het water: een medewerker van het Rotterdamse havenbedrijf achter het roer, naast hem een agent van de Zeehavenpolitie. Scheurend onder de Erasmusbrug speuren ze naar een jacht: dáár! Boten worden groter en sneller: daarom wordt op de Nieuwe Maas deze zomer extra gecontroleerd.

Het is rustig op het water deze middag. De twee snelle ribs die vandaag worden ingezet kunnen samen met gemak alle scheepjes controleren die over de Nieuwe Maas varen. Jan en Arja Schaap zijn met hun motorjacht onderweg van Sliedrecht naar Katwijk. Vlak voor de Parksluizen onder de Euromast vaart de boot van het havenbedrijf langszij. Túúrlijk mogen ze even een controle uitvoeren: Jan legt de bijna veertien meter lange Bonheur wel even aan de kant. (AD)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *