Onderstaand bericht is een persbericht, en is geplaatst zonder redactie.

Maritiem festival in Zuiderzeemuseum met gratis meevaren op botter in weekend 15 augustus

PERSBERICHT

Enkhuizen – Voor ontroerende shanty’s, sterke zeemansverhalen, klompboot zeilen en gerookte vis moet je op zaterdag 15 en zondag 16 augustus in het Zuiderzeemuseum in Enkhuizen zijn. In het buitenmuseum vindt dan het Maritiem festival plaats. Het programma staat dit weekend bol van de activiteiten, demonstraties en optredens.

Historisch meevaren
De Marker haven is ook dit jaar weer een van de thuishavens van de Vereniging Botterbehoud. Gedurende het festival leggen allerlei historische boten aan. Op zaterdag en zondag vaar je met deze boten het IJsselmeer op en leer je van alles over de geschiedenis van de visserij. Op de kade hangt de geur van vers gerookte vis en ambachtslieden tonen hoe netten en zeilen vroeger werden gemaakt.

Er is voor alle leeftijden iets te beleven en er zijn geen extra kosten verbonden aan het evenement.

Meer informatie www.zuiderzeemuseum.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *