Nieuwe helling voor kanteltrailers in Alkmaar in gebruik genomen

(Foto Gemeente Alkmaar)
ALKMAAR – Vandaag is de nieuwe trailerhelling in gebruik genomen. De trailerhelling ligt aan de Bergerringvaart ter hoogte van het parkeerterrein aan de Havinghastraat. Iedere botenbezitter kan hier voortaan zijn boot te water laten. Het gaat hier om een kantelhelling. Dit is een helling tot aan de waterlijn, die volledig verhard is. De helling is gemakkelijk bereikbaar vanaf de Helderseweg en Ringweg.

Parkeergelegenheid is in de omgeving voldoende beschikbaar. Boten tot 0,90 cm hoogte kunnen vanaf hier direct het kanaal op, boten tot 1,00 m hoogte kunnen via de steesloot naar de Singel. De nieuwe trailerhelling is voor iedereen die in Alkmaar wil varen toegankelijk. Grotere boten, hoger dan 1 meter, kunnen nog gebruik maken van de regionale trailerhellingen aan het Alkmaardermeer of andere locaties buiten de stad. (Alkmaars Dagblad)

Eén gedachte over “Nieuwe helling voor kanteltrailers in Alkmaar in gebruik genomen”

  1. Gefeliciteerd , Alkmaar ga binnen kort de helling gebruiken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *