Onderstaand bericht is een persbericht, en is geplaatst zonder redactie.

24 uurs zeilrace 2017 trekt op 25 augustus weer meer dan 450 boten

PERSBERICHT

Medemblik – Nog een kleine week en dan gaat de 53ste 24 Uurs Zeilrace van start. Op vrijdagavond 25 augustus starten duizenden zeilers vanuit veertien startplaatsen aan het IJsselmeer in de grootste zeilrace van Nederland. 24 uur later, tussen 19.00 en 20.00 uur, finishen alle boten voor de kust van Medemblik. Op dit moment staat het aantal deelnemende schepen op 454, waarvan 312 staan ingeschreven in de tochtklasse. De inschrijving sluit op 18 augustus.

Onder de deelnemers zijn geroutineerde wedstrijdzeilers, maar ook veel toerzeilers. De 24 Uurs Zeilrace is aantrekkelijk voor elke zeiler, of je nu op het scherpst van de snede strijdt om de hoogste eer of met de borrelhappen in de kuip een lekker potje wil zeilen. Het is 24 uur lang puzzelen, trimmen, hard zeilen, energie verdelen en genieten. Alle teams moeten in een etmaal zoveel mogelijk zeemijlen afleggen. Ze mogen de vastgestelde rakken op het IJsselmeer, Markermeer, de Waddenzee en de Noordzee slechts twee keer bevaren, dus navigatie is essentieel.

Om een zo’n hoog mogelijke score te halen, is het noodzakelijk om snelle koersen te zeilen. Het liefst halve wind en onder spinnaker met de stroming mee. Deze puzzel houdt de navigatoren nu al bezig. Ze moeten beslissen over de startlocatie, wel of niet de zee op, wanneer de sluis door, enzovoort. Ondertussen dragen de overige bemanningsleden zorg voor het inslaan van het proviand en worden de schepen nog eens grondig gecheckt. Alles moet kloppen, een goede voorbereiding is het halve werk.

Live volgen
Alle deelnemers kunnen live gevolgd worden via www.24uurszeilrace.nl. De teams maken gebruik van een speciaal voor dit evenement ontworpen track & trace systeem. Hierdoor zijn de tactische keuzes en de rakken van de deelnemers van minuut tot minuut te volgen en kunnen ook de thuisblijvers de race van dichtbij meemaken.

Verslaggeving
De 24 Uurs Zeilrace 2017 zal via Twitter, Facebook en de website www.24uurszeilrace.nl goed te volgen zijn. Twee reporters verslaan gedurende 24 uur de wedstrijd via interviews met deelnemers, video’s en live updates. Daarnaast doen diverse teams live verslag vanuit de kuip. Zij zijn door de organisatie gevraagd zo veel mogelijk verhalen en foto’s te posten op de Facebookpagina van 24 Uurs Zeilrace. Door omstandigheden is er dit jaar geen verslaggeving via Regatta radio.

Meer informatie www.24uurszeilrace.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *