Onderstaand bericht is een persbericht, en is geplaatst zonder redactie.

Bootschappen.nl helpt bezitters van pleziervaartuigen langer dan 20 meter aan een betaalbare CVO-certificering en checklist

PERSBERICHT

Alkmaar – Vanaf 31 december 2018 zijn alle pleziervaartuigen langer dan 20 meter (of LxBxD = meer dan 100 m3) verplicht te beschikken over een CVO-certificering volgens de Europese Richtlijn Binnenvaartwet 2009. In Nederland geldt voor het aanvragen van zo’n ‘Certificaat Van Onderzoek’ (CVO) een overgangsfase, die nu over iets meer dan een jaar afloopt. Wie te lang wacht met het aanvragen van de keuring, kan voor harde verrassingen komen te staan.

Het CVO is één van de documenten, die in Nederland én België aan boord dient te zijn voor alle varende schepen, die CvO-plichtig zijn. Dit betekent dat als een schip niet op 31 december 2018 een certificaat heeft verkregen, het aan alle (veel strengere) eisen van moderne schepen moet voldoen. Aangezien dit nagenoeg onmogelijk is, wordt uw schip dan tot niet-varend schip – of zelfs de sloop – veroordeeld. Tweedehands zal een CvO-plichtige boot zónder certificering dus ook opeens weinig meer waard zijn…

Om u te helpen bij het maken van de juiste keuzes, heeft Bootschappen.nl een aparte informatiepagina online geplaatst. Hier kunt u alle benodigde CVO-artikelen vinden tegen de scherpste prijzen. Zo leveren wij u al een compleet AIS klasse A-systeem voor slechts €1295,-. Ook staat er een handige checklist online welke u helpt bij het vinden van de juiste artikelen.

Meer informatie www.bootschappen.nl en de CVO-checklist

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *