Onderstaand bericht is een persbericht, en is geplaatst zonder redactie.

Prachtige verhalen in boek over 100 jaar Reddingsbrigade in ‘de strijd tegen verdrinking’

Haarlem – Afgelopen zaterdag, tijdens het jubileum van de Reddingsbrigade, nam koning Willem-Alexander het eerste exemplaar van De redder in nood in ontvangst. Met de vele bijzondere en interessante verhalen in dit jubileumboek ontdek je hoe de Reddingsbrigade is ontstaan en hoe zij al 100 jaar belangrijk is voor Nederland.

Dit boek beschrijft de geschiedenis van een dynamische brigade. Of het nu gaat om de beroemde schrijver Godried Bomans, die begin jaren vijftig met een luchtballon neerstort in de Noordzee, of om een stel hippies dat onder invloed van geestverruimende middelen in de jaren zeventig in de Kralingse Plas valt – de leden van de Reddingsbrigade staan altijd paraat en grijpen in. De redder in nood is een prachtig eerbetoon aan honderd jaar Nederlandse inventiviteit in de strijd tegen verdrinking.

Auteurs Micha Peters en Jurryt van de Vooren zijn historici en beheren daarnaast de website Sportgeschiedenis.nl. Ze werkten als journalist ook voor NRC Handelsblad, Het Parool, de VPRO, Andere Tijden Sport en het Olympisch Stadion Amsterdam.

De redder in nood door Micha Peters en Jurryt van de Vooren. ISBN 9789064106347, prijs € 19,99 (tot 1 oktober 2017 voor de ‘jubileumprijs’ van 14,99 euro)

Meer informatie www.gottmer.nl en www.reddingsbrigade.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *