Nu weer 28 buitenboordmotoren en 6 vouwfietsen gestolen bij jachthavens Den Osse en Burghsluis

BROUWERSHAVEN – Uit een container bij jachthaven Den Osse bij Brouwershaven zijn donderdag twintig buitenboordmotoren gestolen. De container was opengebroken. Een week eerder zijn er ook zo’n acht buitenboordmotoren en zes vouwfietsen gestolen bij de jachthaven Burgssluis.

“Ik trof de volgende ochtend de container met een doorgeknipt slot aan”, zegt havenmeester Leo Hoppe van Den Osse. “De kettingresten lagen nog op de grond. Je hoort vaker dat er buitenboordmotoren gestolen worden, maar tot nu toe waren we de dans ontsprongen. Maar nu was het ook bij ons raak. Ik zou niet weten wat we verder nog kunnen doen om dit te voorkomen. Ze lagen al in een afgesloten container. Ja, stroom erop zetten misschien. Maar dat is ook nogal wat.” (PZC, ‘‘Brutale’ dieven stelen buitenboordmotoren’ – AD)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *