Onderstaand bericht is een persbericht, en is geplaatst zonder redactie.

Nederlandse jachtbouwer van aluminium motorjachten Atlantic Motoryachts presenteert nieuwe ‘Atlantic A500 Slide Hull’-lijn

PERSBERICHT

Workum – Atlantic Motoryachts presenteert een nieuwe, revolutionaire serie; de Atlantic A500. Dit aluminium motorjacht is beschikbaar in drie uitvoeringen en is uitgevoerd met de vernieuwende Slide Hull. Atlantic is hiermee volledig terug op het internationale toneel van luxe motorjachten. De eerste Atlantic „nieuwe stijl“ is reeds vanaf tekening verkocht en is nu in aanbouw!

De A500 serie wordt volgens de hoogst mogelijke standaard gebouwd. Luxe details, royaal gebruik van roestvrijstaal en een volledig custom build interieur kenmerken de nieuwe lijn.

Slide Hull
In nauwe samenwerking met Vripack International is de nieuwe Atlantic ontwikkeld met een Slide Hull. Hierdoor gaat de Atantic vanuit verdringervaart soepel over in de maximale snelheid. De vaareigenschappen zijn nu op alle snelheden zeer comfortabel, daarnaast bespaard dit romptype ruim 20% aan brandstof. Vanaf nu worden alle motorjachten van Atlantic volgens het zogeheten „Slide Hull“ principe gebouwd.

3 type A500
De Atlantic A500 bestaat uit 3 varianten:
Convertible: De Atlantic bekent uit het verleden. Alle comfort of diverse etages. Een fantastische mastercabin in het achterschip en daarboven een heerlijk zonnedek met elektrisch bedienbare radarbeugel en cabriotent.

Pilot House: Volledig gesloten stuurhuis met prachtig havenzicht. Geschikt voor alle seizoenen. De raampartijen zijn geheel geïntegreerd in het design.

Open: Alles gelijkvloers, 3 luxe cabins en een grote open kuip met twee toegangsdeuren naar het zwemplateau. Een salondak met stoer silhouet dat deels doorloopt over de kuip. Met de grote ronding van de achterspiegel is dit type elegant vanuit alle gezichtspunten.

Topsegment
Een Atlantic staat bekend om de hoge mate van inspraak door de opdrachtgever. De persoonlijke wensen krijgen ook nu alle ruimte. Er wordt alleen gebruik gemaakt van de beste en mooiste materialen. Aan de buitenzijde is het schip royaal uitgevoerd met gepolijst roestvrijstaal. De techniek is zo veel mogelijk weggewerkt zoals bijvoorbeeld een flush dek waarbij de ankerlier onderdeks is ingebouwd. Daarbij zijn de schepen volledig geïsoleerd waardoor geheel Europa comfortabel bevaren kan worden.

Technische gegevens:
Afmetingen
Lengte: 14.99 x 4.50 meter, totale lengte inclusief zwemplateau ca. 16.20 meter
Diepte: 1.25 meter
Doorvaarthoogte: 3.40 meter (convertible en pilothouse) 3.00 meter (open)

Bouwmateriaal: Aluminium
Snelheid: ca 22 knopen SLIDE HULL
Ontwerp: Vripack International / Hollandboat
Motorisering: 2x Volvo Penta D6-435

Meer informatie www.hollandboat.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *