Revolutie in de wereld van de skûtsjes: de IFKS wil op zondag zeilen

Leeuwarden – Het kan zomaar zijn dat volgende zomer ook op zondag wordt gezeild met de skûtsjes. De IFKS heeft serieuze plannen om de wedstrijd bij Stavoren op die dag te houden. Die wedstrijd was tot nu toe altijd op maandag. Zeilen op zondag zou een revolutie zijn in de skûtsjewereld.

Bij de kampioenschappen van de SKS en IFKS wordt nooit op zondag gezeild. Door de wedstrijd op zondag te zeilen, zou later in de week ruimte komen voor een rustdag. Op die dag kunnen dan ook de wedstrijden worden ingehaald die door de weersomstandigheden niet konden doorgaan. Dit jaar gingen meerdere wedstrijden niet door omdat er te veel of te weinig wind was. (Omrop Fryslan, www.ifks.nl)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *