Primeur Offshore Sailing World Championship voor Scheveningen

Scheveningen – Scheveningen heeft de primeur om het Offshore Sailing World Championship te organiseren. Voor het eerst in de geschiedenis van het zeezeilen worden er twee ratingsystemen, IRC en ORC, gecombineerd tijdens de wereldkampioenschappen. In 2018 heeft Den Haag de primeur om het WK te organiseren met beide ratings. IRC heeft nog nooit eerder een WK gehad vanwege de geheime formule waarmee het handicapgetal wordt berekend. World Sailing, het bestuursorgaan van de sport zeilen, heeft in haar statuten staan dat een klasse alleen een wereldkampioenschap mag organiseren als het een open formule heeft. IRC heeft dit dus niet. Omdat ORC en IRC samen dit WK organiseren is het wel mogelijk om met dit ratingssysteem een WK te varen. (Zeilen)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *