Onderstaand bericht is een persbericht, en is geplaatst zonder redactie.

Genomineerden ‘Coach van het Jaar’ en de ‘Mediaprijs’ voor ‘Zeiler van het Jaar Gala 2017’ bekend

PERSBERICHT

Scheveningen – Op maandag 6 november 2017 worden in het Zuiderstrandtheater in Scheveningen de Conny van Rietschoten Trofee en de Flyer Trofee uitgereikt tijdens het Zeiler van het Jaar Gala. De prijzen voor de Zeiler van het Jaar en het Talent van het jaar. Maar er zijn meer prijzen uit te delen. De topprestaties van onze Nederlandse zeilers komen niet vanzelf. Achter iedere topzeiler staat een topcoach. En de prestaties worden jaarlijks in beeld gebracht door allerlei media. Coaches en media die 6 november ook in de spotlight staan met de Coach van het Jaar en de Mediaprijs.

De namen van de genomineerden voor de Coach van het Jaar en de Mediaprijs zijn bekend. Zeilend Nederland heeft zijn of haar favoriete coach en mediamoment ingestuurd, hier zijn de volgende namen per categorie uitgekomen:
Genomineerden Coach van het Jaar

Roelof Bouwmeester
Roelof Bouwmeester is naast broer, ook coach van Marit Bouwmeester. Sinds een jaar neemt hij deze taak op zich, en nu al hebben ze samen vele prijzen behaald. Roelof begeleidde de Laser Radiaal zeilster in 2017 naar de Wereld- en Europese titel. Daarnaast zet Roelof zich ook in voor de talenten, zo toont hij bijvoorbeeld grote betrokkenheid bij Regatta Center Muiderzand, dit doet hij op zo’n manier dat jonge zeiltalenten optimaal kunnen groeien. Hierbij focust hij op basiselementen en bouwt hierop verder met oog voor individuele groei. Een inspirerende coach die zijn kennis ook nog eens graag deelt met andere trainers.
Hans Loermans

Hans Loermans is al jarenlang coach van de jeugdklasse Splash. Wie in de Splash zeilt, kent Hans. Hij is de drijvende kracht achter deze klasse en motiveert zijn zeilers altijd net een stapje verder te gaan. Als coach is hij altijd positief en zorgt voor plezier tijdens het zeilen. Op de juiste momenten haalt hij de kracht in een zeiler naar boven, zodat diegene naar goud zeilt op het perfecte moment. Maar Hans kijkt ook verder dan alleen resultaat, hij zet zich voor ieder niveau zeiler voor de volle 100% in. Zeilers die dankzij hem in de top van de Splash hebben gevaren, zien we regelmatig ook in de top van andere klassen varen.

Genomineerden Mediaprijs

Sander van der Borch
Topfotograaf Sander van der Borch weet dankzij zijn liefde voor de zeilsport al jarenlang het gevoel van iedere wedstrijd vast te leggen op beeld. Zeilfotografie is een uit de hand gelopen hobby voor Sander. Van de North Sea Regatta en de Delta Lloyd Regatta tot de America’s Cup. Sander is wereldwijd een veelgevraagd vakman die met zijn spectaculaire werk de zeilsport onder de aandacht brengt bij het publiek.

Zeilhelden – Jules Bänffer
Grensverleggend, buitengewoon en persoonlijk: dat zijn de kernwaarden van Zeilhelden. Het media-platform wordt gerund door media-professionals die op vrijwillige basis zeilnieuws brengen. Zeilhelden focust zich niet op de mainstream zeilmedia en brengt vooral eigen content via hun website en Facebook-kanaal. Oprichter Jules Bänffer is namens het gehele team van Zeilhelden genomineerd voor de mediaprijs 2017.

Bezoekers stemmen op favoriet
Bovenstaande prijzen worden niet gekozen door een jury, maar door het publiek! Bezoekers van het Zeiler van het Jaar Gala hebben maandag 6 november tussen 19.00 uur en 20.00 uur de kans te stemmen op hun favoriet. Om 20.00 uur worden de stemmen geteld en vanaf 20.15 uur begint de uitreiking van de prijzen. Meld je dus ook aan voor deze bijzondere avond, wie weet wordt jouw favoriet dan wel gekozen.

Genomineerden Conny van Rietschoten Trofee en Flyer Trofee
De belangrijkste prijs deze avond is de Conny van Rietschoten Trofee. Deze wordt uitgereikt aan één of meerdere personen die (gezamenlijk) een opmerkelijke prestatie hebben geleverd in de zeilsport. De jury nomineerde hiervoor: de 470 zeilsters Afrodite Zegers & Anneloes van Veen, Vendée Globe finisher Pieter Heerema en America’s Cup winnaar Carlo Huisman. Daarnaast wordt de Flyer Trofee uitgereikt, deze is voor het jeugdtalent van het jaar (onder 21). Hiervoor zijn Nacra 15 zeilers Bjarne Bouwer en Eliott Savelon en RS:X surfer Sil Hoekstra genomineerd door de jury. Bekijk de genomineerden hier. Tenslotte wordt deze avond de Maas Trofee uitgereikt, een oeuvre prijs beschikbaar gesteld door de KR&ZV De Maas, voor de persoon/personen die zich op bijzondere wijze verdienstelijk heeft/hebben gemaakt voor de zeilsport. De jury kent deze prijs rechtstreeks, zonder nominaties toe.

Meer informatie www.zeilervanhetjaar.nl, www.sandervanderborch.com, www.zeilhelden.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *