Set om standaard RS zeilboot snel om te bouwen tot boot voor mindervaliden overall winnaar DAME Design 2017

Amsterdam – Bij de opening vanochtend van de METS Trade internationale vakbeurs voor de watersport in de Amsterdamse RAI heeft het Engelse bedrijf Scanstrut de overall DAME Design 2017 toegekend gekregen. Juryvoorzitster Birgit Schnaase overhandigde de prijs voor de RS Venture Connect Conversion Kit.

Het betreft een set die een standaard RS zeilboot – vaak al in gebruik bij zeilscholen – in 30 minuten laat ombouwen tot een volwaardige boot voor mindervaliden. De kit omvat een accuset, een elektrische lier voor het grootzeil en joystick besturing van de roeren.

Birgit Schnaase: “De nieuwe generatie heeft vaak geen eigen boot meer, en daarom moeten producten toegankelijk zijn en een zo’n breed mogelijke markt bedienen. Ik heb lang in de superjacht-industrie gewerkt en ik ontdekte mooie inzendingen in dat segment, maar er waren onder de inzendingen ook heel persoonlijke producten die je kunt zien, voelen en begrijpen. Deze overall-winnaar is daar een goed voorbeeld van.” (Nauticlink, METS Trade, Scanstrut)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *