Alweer een dodelijk ongeval tijdens Clipper Round the World Race

De 60-jarige Brit Simon Speirs is op 18 november tussen Kaapstad en Fremantle om het leven gekomen tijdens de Clipper Round the World Race. Gedurende een zeilwissel aan boord van CV30 GREAT Britain is hij van het voordek overboord gespoeld. Speirs was weliswaar gezekerd met een lifeline, maar raakte door onbekende oorzaak toch los van de boot.

De Engelsman droeg een reddingsvest met AIS-baken. Ondanks de omstandigheden wist de bemanning hem na 36 minuten weer aan boord te krijgen. Reanimatie mocht niet meer baten. Na overleg met de wedstrijdleiding en de nabestaanden van het slachtoffer heeft de bemanning besloten het lichaam van Speirs aan de Indische Oceaan toe te vertrouwen. In de geschiedenis van de Clipper Round the World Race is Speirs het derde slachtoffer. (Zeilen, www.clipperroundtheworld.com en de ceremonie-het ongeval)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *