En dit wordt de nieuwe vliegende monohull AC75 zeilboot voor de America’s Cup 2021 in Auckland!

Auckland (Nieuw-Zeeland) – Dat de Nieuw-Zeelanders het niet zo op hadden met de foilende AC50-catamarans uit de laatste America’s Cup was duidelijk. Dat ze als alternatief met zo’n innoverende en even goed vliegende – en volgens Kiwi-baas Grant Dalton zelfs snellere – monohull op de proppen zouden komen had niemand gedacht.

Vandaag is het AC75-concept gepresenteerd: een 23 meter (75 voets) lange racemachine van vijf ton voor een tien tot twaalfkoppige bemanning voorzien van twee immense foils met ballast een spanwijdte van 18 meter. Daarbij een T-vormig zwaard zonder kiel. De open boot zou zich na omslaan weer zelf kunnen oprichten. (Nauticlink, www.nzherald.co.nz, www.letelegramme.fr, www.americascup.com)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *