Poetsweek in de Volvo Ocean Race: ‘De zeilers zweten, zijn nat en kweken wat luchtjes…’

Kaapstad (Zuid-Afrika) – Over iets meer dan een week vervolgen de Volvo Ocean Race-deelnemers hun race om de wereld. Het Australische Melbourne is de finishplaats van de derde etappe. In Kaapstad genieten de zeilers op dit moment van een minivakantie. Maar niet iedereen kan genieten, de boten moeten schoongemaakt want overal ligt water en het stinkt. De zeven deelnemende boten hebben bijna drie weken gevaren dus nu is het aan het zogenoemde ‘walteam’ de boten op te lappen en klaar te maken voor de derde etappe.

Charlotte Heijstek van het Nederlandse Team Brunel is lid van zo’n ‘walteam’. Na een etappe van ruim 13.000 kilometer is een boot volgens de Scheveningse ‘behoorlijk uitgeleefd’. ‘De zeilers zijn natuurlijk constant op zee. Er komt veel water over het dek, veel zout ook en beneden in het ruim houden ze het ook niet droog’, vertelt Heijstek aan Omroep West. (Omroep West)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *