Laura Dekker misleid, maar geeft haar zeilboot Guppy toch weg aan Amerikaanse stichting

Nieuw-Zeeland – Laura Dekker doet afstand van het zeiljacht waarmee ze in 2012 als jongste ooit rond de wereld voer. ‘Guppy’ gaat naar een Amerikaanse stichting die kinderen met een maatschappelijke achterstand zeilend zelfvertrouwen aanleert. De schenking was bedongen door een koper die uiteindelijk niet betaalde, zegt de nieuwe eigenaar tegen het Algemeen Dagblad.

Dekker kondigt aan in de toekomst nauwer met de organisatie te gaan samenwerken. Uiteindelijk wil ze zelf een 24 meter lang schip kopen waarop ze met jonge kinderen kan gaan zeilen. ,,We willen een schip dat krachtig is, veel slaapplekken heeft, mooi is, maar bovenal ook het begin van een nieuw leven voor velen kan zijn”, aldus de zeilster. (AD, www.lauradekker.nl, laura dekker call of the ocean – Facebook, www.lifesail.org)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *