Grote brand in botenloods van Watersportvereniging Viking in Den Bosch

DEN BOSCH – Bij de brand in de botenloods van Watersportvereniging Viking aan de Ertveldweg zijn vrijdagavond onder meer twee reddingsboten en een houten sloep verloren gegaan. Er is geen asbest vrijgekomen, zo zou blijken uit onderzoeken naar enkele monsters die zijn genomen door de hulpdiensten.

,,Er is enorm veel verloren gaan”, zo stelt voorzitter van de watersportvereniging Carl Sparwer. ,,Zo stonden er in de loods onder meer twee reddingsboten die wij inzetten bij evenementen, zoals bijvoorbeeld zeilwedstrijden op de Ertveldplas. Daarnaast stond er een mooi opgeknapte houten sloep, die net helemaal klaar was.” Buiten vaartuigen is ook een heftruck, buitenboordmotoren en een hoop gereedschap verloren gegaan. Een schadebedrag durft Sparwer er niet aan te hangen. ,,Maar het gaat in elk geval over veel meer dan tienduizend euro.” Van de loods is dan ook weinig meer over. (Brabants Dagblad, www.wsvviking.nl)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *