Roeier Mark Slats ligt ruim voor op het solo roeirecord voor een Atlantische Oceaan-oversteek

Wassenaar – Vanmiddag om 12 uur moest zeiler-roeier Mark Slats nog 1040 zeemijlen roeien op weg naar Antigua. ,,Het gaat geweldig”, vertelt de Wassenaarse aannemer vanaf de Atlantische Oceaan. ,,Ik weet niet of ik dit tempo kan volhouden.”

Slats doet mee aan de Talisker Whiskey Challenge, de roeiwedstrijd over 3.000 zeemijlen. Hij ligt bij de eenmansboten met grote voorsprong op kop en ook knap derde in het totale deelnemersveld van 28 boten, waarvan de meeste een bemanning van twee of vier personen heeft. ,,Die mensen roeien ieder gemiddeld 12 uur per dag, ik zo’n 18 uur.” (AD, www.markslats.nl, www.taliskerwhiskyatlanticchallenge.com, de actuele posities)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *