400 zonnepanelen op schiphuizen moeten alle stroom voor jachthaven De Drait gaan leveren

DRACHTEN – Jachthaven De Drait plaatst 400 zonnepanelen op de vernieuwde schiphuizen. Daarmee kan de jachthaven voorzien in de eigen stroombehoefte.

Vanaf de jaren ’60 beschikt Jachthaven De Drait over houten schiphuizen. Door de toenemende vraag naar overdekte ligplaatsen is er voor gekozen om de schiphuizen toekomstbestendig te maken. Hiervoor zijn de asbestdaken verwijderd en is het heiwerk vernieuwd. Op de nieuwe dakplaten zullen 400 zonnepanelen worden geïnstalleerd. De zonnepanelen voorzien de jachthaven vrijwel van alle stroom. Met de energiebesparing kan de CO2-uitstoot worden gereduceerd, wat past binnen het beleid van de groene jachthaven. (Drachtster Courant)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *