Zeiler-roeier Mark Slats verbetert wereldrecord oceaanoversteek roeien met 21 dagen

Wassenaar, Antigua – De Wassenaarse timmerman Mark Slats heeft het wereldrecord oceaanroeien verpulverd. Slats roeide solo en non-stop de 5000 kilometer van de Canarische eilanden naar de Kleine Antillen in 30 dagen, 7 uur en 49 minuten. Dat is 21 dagen sneller dan het vorige record.

De 40-jarige roeier kwam zondag rond 00.30 uur (Nederlandse tijd) aan op het eiland Antigua. Slats deed mee aan de Talisker Whiskey Atlantic Challenge, de zwaarste roeiwedstrijd ter wereld, om geld in te zamelen voor medicijnen tegen kanker.

Behalve roeier is Slats ook zeiler. Hij zal deelnemen aan de Golden Globe Race, een zeilwedstrijd rond de wereld z├│nder moderne navigatiemiddelen, die op 1 juli start in Les Sables d’Olonne. (AD, www.taliskerwhiskyatlanticchallenge.com, www.markslats.nl, www.goldengloberace.com)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *