Onderstaand bericht is een persbericht, en is geplaatst zonder redactie.

De Valk verkoopt originele Rijn-stoomsleper SS Succes via online veiling SchipVeiling.nl aan Nederlandse rederij

Persbericht

Loosdrecht – De SS Succes is verkocht. Eindelijk mogen we wel zeggen, want het was het proces van de lange adem. Wat anderen niet voor elkaar kregen, lukte De Valk Yacht Brokers wel, samen met partners SchipVeiling.nl en BVA Auctions.

De SS Succes is een belangrijke vertegenwoordiger van het nautisch cultureel erfgoed. Het schip werd in 1897 als Rijn-stoomsleper gebouwd door de bekende Nederlandse scheepsbouwer Boele in Bolnes (Ridderkerk). Met zijn 40 meter is het ook nog eens de langste stoompassagiersboot ooit in ons land gebouwd. Het schip is volledig gerestaureerd en biedt plaats aan 110 gasten. De SS Succes heeft zowel dieselmotoren als een complete stoominstallatie. Hoewel populair onder liefhebbers, dankt het zijn grootste bekendheid aan zijn optredens in de soapserie ‘De Club van Sinterklaas’ en de film ‘Pak van mijn hart’. Daarnaast deed het regelmatig dienst als Pakjesboot 13 tijdens de landelijke intocht van Sinterklaas.

Het antieke interieur met al zijn koper, kristal, teak en leer doet je denken aan de luxueuze jachten uit het begin van 1900. Het stalen schip met teakhouten opbouw lag sinds 2012 te koop. Arjen Hoeksma van De Valk Yacht Brokers: “Het is een prachtig schip, ziet er uit als door een ringetje te halen. Maar is natuurlijk een schip voor een select gezelschap. Voor een doorsnee gezin veel en veel te groot. Zelfs als je veel vrienden hebt”, grapt hij. “In het verleden hebben meerdere partijen het schip in de verkoop gehad. Het heeft nogal een poos te koop gelegen. We hebben in samenwerking met BVA Auctions en SchipVeiling.nl een nieuwe eigenaar gevonden in de hoedanigheid van een rederij die het schip weer actief gaat exploiteren. Hiermee blijft dit prachtige passagiersschip gelukkig behouden voor Nederland.”

Over De Valk Yacht Brokers
Met ruim vijfhonderd transacties per jaar behoort het familiebedrijf De Valk Yacht Brokers tot de belangrijkste spelers in de jachtmakelaardij. Het bedrijf bedient zijn klanten vanuit dertien vestigingen.

Over SchipVeiling.nl
SchipVeiling is het succesvolste concept voor de verkoop van luxe plezierjachten via een online veiling. SchipVeiling werkt uitsluitend samen met de professionele jachtmakelaar. De veilingen vinden plaats op het grootste veilingplatform van Europa: BVA-Auctions-com.

Over BVA Auctions
BVA Auctions is, als onderdeel van de Auctio Group, Europees marktleider in online veilingen. BVA Auctions veilt mede in opdracht van derden roerende en onroerende zaken.

Meer informatie www.schipveiling.nl, www.devalk.nl en www.bva-auctions.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *