In Giethoorn varen nog een zomer 664 kleine bootjes en 100 rondvaartboten met vergunning door overvolle grachten

Giethoorn – Giethoorn gaat nog een zomer tegemoet met overvolle grachten. Brede vaartuigen en ‘spookboten’ zorgen voor extra drukte. En de nieuwe vaarverordening, met regels voor bootverhuur die wél voldoen aan Europese wetgeving, komt er niet eerder dan in het najaar.

Op dit moment varen 664 kleine bootjes en 100 rondvaartboten met vergunning door de grachten van Giethoorn. Het maximale aantal vergunningen is al jaren bereikt, wat betekent dat nieuwe ondernemers geen kans krijgen om boten te verhuren in het dorp. ,,Dat mag niet volgens Europese regels”, stelt woordvoerder Marcel de Werd van de gemeente Steenwijkerland. (deStentor)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *