Duurzaam zeiljacht ‘Ya’ bijna de wereld rond: 22.000 mijl zonder brandstof

Peter Hoefnagels bouwde een energieneutraal jacht, de Ya. Achter zijn huis in het Friese Birdaard. Hij wil bewijzen dat hij de wereld rond kan varen zonder een druppel benzine, diesel of gas te gebruiken.

Hoefnagels vaart intussen al zestien maanden over zee. De Fries vertrok in september 2016 met de Ya vanuit Nederland. Inmiddels is hij met zijn duurzame jacht bij Zuid-Afrika aangekomen. Kerst vierde hij in de haven van Port Elizabeth. Met de ronding van Kaap de Goede Hoop heeft hij ruim 22.000 zeemijlen afgelegd. (Reformatorisch Dagblad, www.duurzaamjacht.nl)

Deel dit artikel...
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *