Hervorming Belgische pleziervaartwetgeving bijna rond

Gent (België) – De hervorming van de pleziervaart zit in de laatste rechte lijn en moet tegen de zomer rond zijn. Dat kondigt staatssecretaris voor de Noordzee Philippe De Backer (Open VLD) aan naar aanleiding van de Belgian Boat Show, de jaarlijkse hoogmis voor de pleziervaart in België.

Tot de veranderingen behoort de mogelijkheid superjachten langer dan 24 meter onder Belgische vlag als pleziervaartuig te laten varen. Verder hoeven Belgische boten niet meer afzonderlijk geregistreerd te worden voor binnenwater en zee, en kunnen bedrijven vaartuigen inschrijven als demonstratievaartuig met een aangepaste verzekering. (focus-wtv.be)

Deel dit artikel...
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *