Politie in Zeeland krijgt geen vat op bijna verdrievoudigde diefstal buitenboordmotoren

Middelburg – Het begint een aardig hoofdpijndossier te worden voor de politie. De diefstal van buitenboordmotoren in Zeeland is het afgelopen jaar bijna verdrievoudigd. Werden in 2016 nog 47 motoren ontvreemd, in 2017 waren dat er 122. Vooral de jachthavens rond het Veerse Meer zijn populair bij criminelen.

Niet alleen buitenboordmotoren worden gestolen, boten worden ook geplunderd. “Lastig te voorkomen”, zegt Dick Visser van het politieteam Oosterscheldebekken. “We drukken eigenaren op het hart zoveel mogelijk waardevolle spullen van de boot af te halen. Daarnaast is het verstandig de buitenboordmotor mee te nemen, als dat kan.” (Omroep Zeeland, ‘Ze moeten m’n spullen niet kapot maken’ – Omroep Zeeland)

Deel dit artikel...
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *