Hellevoetsluis houdt museumschip De Buffel nog zeker vier jaar tegen een jaarlijkse subsidie van 60.000 euro

Hellevoetsluis – Museumschip De Buffel blijft in de haven van Hellevoetsluis liggen. De gemeenteraad besloot vorige week unaniem 60 duizend euro subsidie per jaar te verstrekken om het schip in elk geval de komende vier jaar te behouden.

Hellevoetsluis is van plan om De Buffel te gebruiken voor een groter project. De gemeente wil het gebruiken voor een historisch marinekwartier waarin De Buffel, het Stadsmuseum en het droogdok Jan Blanken worden samengevoegd als toeristisch trekpleister.

De Buffel werd in 1868 gebouwd als ramtorenschip om de Nederlandse kustlijn te bewaken. Het vaartuig kon vijandelijke schepen rammen. Daarna diende het als opleidingsschip voor marinepersoneel. (RTVRijnmond, www.debuffel.nl)

Deel dit artikel...
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *