Roekeloze pleziervaarder bij Dordrecht veroorzaakt bijna-aanvaringen

Dordrecht – Een zwalkende pleziervaarder heeft maandagavond tot wee keer toe een bijna-aanvaring gehad met binnenschepen op de Oude Maas bij Dordrecht. Rijkswaterstaat heeft (versneld afgespeelde) radarbeelden van het incident gepubliceerd.

De watersporter, die nauwelijks verlichting voer, kwam vanaf de Dordtse Kil en voer richting Dordtse bruggen, maar belandde daarbij helemaal aan de Zwijndrechtse oever. Twee binnenvaartschepen moesten snelheid minderen om een aanvaring te voorkomen. Het jachtje voer vervolgens aan de Zwijndrechtse kant onder de bruggen door, terwijl dat verboden is. Op het water hoort verkeer net als op de weg zo veel mogelijk rechts (stuurboord) te houden. (BN/deStem)

Deel dit artikel...
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *