Nieuwe biografische film over ‘ooit zeilmeisje’ Laura Dekker

LOS ANGELES (ANP) – Er komt een biografische film over Laura Dekker, het zogenoemde zeilmeisje dat in 2012 op zestienjarige leeftijd een solo-zeiltocht rond de wereld voltooide. Dekker (22) werkt samen met de Duitse regisseur Florian Cossen bij het maken van de film.

Het zeilmeisje maakte van augustus 2010 tot januari 2012 een reis van 27.000 zeemijlen (50.000 kilometer) met haar 11,5 meter lange tweemaster Guppy. De tocht begon in Gibraltar en het eindpunt was het eiland Sint Maarten. Ze was daarmee de jongste zeiler ooit die de solotocht rond de wereld voltooide. (Nederlands Dagblad, Omroep Zeeland, De Telegraaf, www.lauradekker.nl)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *