Nieuwe wedstrijdboot Erik van Vuuren in Scheveningen gedoopt

Scheveningen – Zaterdagmiddag is in de Scheveningse haven een uniek schip gedoopt: de Waarschip W36 Worlds 2018 Edition. Een 100% Nederlands design, gebouwd in Nederland en geoptimaliseerd voor de komende Wereldkampioenschap Zeezeilen in Scheveningen, dat plaatsvindt van 12 tot en met 20 juli 2018. Duurzaamheid en innovatie zijn de hoofdbestanddelen voor deze bijzondere boot.

De W36 Worlds 2018 Edition is een van de weinige, zo niet het eerste schip dat volledig herbruikbaar is en carbon neutraal gebouwd wordt. De boot is gemaakt van FSC gecertificeerd hout dat middels een nieuw procedé wordt bewerkt met afbreekbare kunsthars en vervolgens kort in de oven wordt ‘afgebakken’ voor extra stijfheid. Door de optimale keuze van houtsoort en haar natuurlijke vezelstructuur, samen met afbreekbare (biologische) kunsthars is dit materiaal lichter, sterker en duurzamer dan regulier composiet of carbonmaterialen. “Een nieuw top materiaal voor het bouwen van schepen dat sterk, duurzaam en herbruikbaar is”, aldus Erik van Vuuren, initiator van de W36. (De Scheveninger, www.vanvuurensailing.com)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *