Bij eb 60 centimeter diepte in Museumhaven Zierikzee dankzij nieuwe drempel

ZIERIKZEE – Een extra hoge drempel voor de ingang van de Oude Haven in Zierikzee moet voorkomen dat de museale boten in het slib komen te liggen. Bij eb blijft er nu minimaal zestig centimeter water achter. Dat is voor de meeste schepen voldoende, aldus Carel Beulink van de Stichting Museumhaven Zeeland.

Volgens Beulink gaat het om een tussenoplossing. ,,Wethouder Jacqueline van Burg heeft toegezegd dat ze het stuk voor de museumsteiger gelijk meenemen wanneer de Nieuwe Haven wordt uitgebaggerd. En dat zou eind dit jaar gaan gebeuren.” Van Burg houdt evenwel een slag om de arm met de planning van de baggerwerken. Of dat al echt eind dit jaar zal zijn, durft ze nu nog niet te garanderen.

De Museumhaven is hoe dan ook blij met de donderdag uitgevoerde maatregel. Beulink: ,,Wij hebben onze eigen schepen het afgelopen jaar niet in de Oude Haven gelegd, maar aan de steiger voor de werf. Omdat ze anders bij laag water in de modder zouden liggen. Dat is schadelijk voor het onderwaterschip. (PZC, www.museumhavenzeeland.nl)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *