Onderstaand bericht is een persbericht, en is geplaatst zonder redactie.

Zeilkledingmerk Magic Marine na Engelse ook nieuwe sponsor van Nederlandse Solo-zeilklasse

PERSBERICHT

Katwijk – Nadat Magic Marine eind 2017 al afspraken maakte over sponsoring van de Engelse Solo Class Association, mag het zeilkledingmerk zich nu ook sponsor van de Nederlandse Soloklasse Organisatie noemen. Een mooie samenwerking met zowel een nationaal als een internationaal karakter. Magic Marine zet hierbij wederom haar netwerk in vanuit het project en de gedachte om internationaal diverse hidden classes te ondersteunen.

Foto: Nederlandse Soloklasse
De sponsoring krijgt onder andere vorm in een samenwerking tussen het het wereldwijd operende Magic Marine, de Nederlandse Soloklasse Organisatie en Sailcenter in Almere. Via Sailcenter kunnen de leden van de klasse gebruik maken van een speciaal kortingspakket. Verder ondersteunt Magic Marine de klasse bij het ONK en wordt er een jaarlijks Magic Marine happy hour verzorgd.

Norbert Zonneveld (Voorzitter Nederlandse Soloklasse Organisatie): “Als Soloklasse Organisatie zijn we erg blij met de ondersteuning die Magic Marine ons geeft. Het stelt ons in staat om verder te werken aan de populariteit van onze klasse zowel in Nederland als in Engeland. Daarnaast is het erg leuk dat Max Blom (Eigenaar en CEO Magic Marine) onze klasse nog steeds een warm hart toe draagt. Max was in de jaren 70 een gerenommeerd Solo zeiler die menig prijs in de wacht wist te slepen en is ook 10 jaar voorzitter van onze klasse organisatie geweest. Het is mooi om te zien dat een bootontwerp uit 1956 nog steeds jonge mensen naar de klasse trekt. Dit maakt de competitie heviger zonder dat dat ten koste gaat van de saamhorigheid en gezelligheid. Een eigenschap die Max ook al in de jaren 70 ervaarde.”

Max Blom, eigenaar en CEO van Magic Marine, was van 1974 – 1985 actief zeiler in de Solo en van 1978 tot 1984 was hij voorzitter van de NSO (Nederlandse Soloklasse Organisatie). toen hij aankondigde te stoppen in 1984 werd hij benoemd als erelid van de klasse. Inmiddels 20 jaar verder is hij verheugd om als CEO van Magic Marine weer een mooie bijdrage aan deze bijzondere klasse te kunnen leveren. Max Blom: “Ik vind het heel leuk en zelfs bijzonder dat wij met Magic Marine de Soloklasse ondersteunen, dat doen wij overigens ook al in Engeland. Sinds begin jaren ’70 heeft de klasse een warm plekje in mijn hart, om de band op deze manier aan te halen voelt heel goed. In mijn vroege Solo jaren hebben we best veel kou geleden. Met de laatste technologie en comfort in onze zeilkleding hoop ik dat de zeilers nog meer kunnen genieten van het Solo zeilen.”

MAagic Marine
Het in Nederland gevestigde Magic Marine is inmiddels vertegenwoordigd in zo’n 40 landen wereldwijd. Het merk brengt technische zeilkleding op de markt voor de sportieve zeiler voor alle type zeilboten. Met de lancering van de nieuwste collectie bestaat het assortiment inmiddels uit meer dan 400 producten.

Over de Solo
De Solo is een door het Watersportverbond erkende eenheidsklasse, ontworpen in 1956 door Jack Holt. Het is een 1-persoons wedstrijdboot die vooral in the UK en in Nederland populair is, maar ook in België en Australië zijn actieve Solo zeilers te vinden. In the UK komen er jaarlijks zo’n 100 nieuwe Solo’s bij. Ook in Nederland groeit de klasse met zo’n tien nieuwe boten per jaar met een totaal aantal van meer dan 600 op dit moment.

In Nederland liggen er veel Solo’s op de bekende plassen zoals het Alkmaardermeer, de Loosdrechtseplassen, de Braassemermeer en Rhederlaag. Sinds kort is er ook op het Sneekermeer groeiende belangstelling voor de Solo.

Meer informatie www.soloklasse.nl en www.magicmarine.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *