Terugblik eerste ligplaatshouder van vijftigjarige Jachthaven Biesbosch

DRIMMELEN – Het begon met één steiger, maar is in vijftig jaar tijd uitgegroeid tot de grootste uitgegraven en inlandse haven van West-Europa. De Nieuwe Jachthaven Biesbosch viert 5 mei haar vijftigjarig jubileum. ‘Het is een recreatieoord met alles erop en eraan’

In het voorjaar van 1968 vaart bootje Marjo de nieuwe haven van Drimmelen binnen. Als eerste legt de 24-jarige Gerard Lemmen uit Breda aan steiger A aan. Dit speciale moment wordt op foto vastgelegd door Gerards vrouw.

,,Mijn vrouw en ik hadden alles opzij gelegd om dat bootje te kopen. Deze was ruim vijf meter lang en vernoemd naar onze oudste dochter Marjo. De haven hier was één grote, lege badkuip. Je kon dus heerlijk zwemmen. Al snel kwamen er een paar bootjes bij. Maar echt veel contact had je toen niet met de andere huurders”, blikt Lemmen terug. (BN/deStem, www.jachthavenbiesbosch.nl)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *