Watersporters zullen in de toekomst moeten betalen om in de Biesbosch aan te leggen

Noord-Brabant – De Biesbosch wil geld gaan vragen aan groepen als mountainbikers en watersporters. Op dit moment zijn de voorzieningen in het nationaal park voor iedereen gratis, maar dat gaat veranderen als het aan directeur Gerard de Baaij ligt.

Het wordt steeds drukker in de Biesbosch, vertelt hij tegen Omroep Brabant. “We merken dat de huidige financiering die we krijgen van de provincie en andere instellingen niet berekend is op de hoeveelheid bezoekers die we jaarlijks trekken.” Volgens de provincie Zuid-Holland waren er vorig jaar drie miljoen bezoeken.

Met de opbrengst wil het park de kwaliteit en onderhoud van zaken als aanlegsteigers en mountainbikeroutes op peil houden. De Baaij vreest dat zulke voorzieningen sneuvelen als het park niet ingrijpt. (NOS, Omroep Brabant)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *