Zeilteam Van Vuuren gebruikt North Sea Regatta als test nieuwe Hubo-boot en oefening voor WK zeezeilen in juli in Scheveningen

Scheveningen – Voor zeilteam Van Vuuren is de North Sea Regatta een belangrijke test in aanloop naar het WK zeezeilen, in juli in Den Haag. De boot van zeiler Erik van Vuuren en zijn team is niet moeilijk te vinden in de haven van Scheveningen. Waar de meeste boten klassiek wit zijn, is ‘Hubo’ felgeel met zwarte strepen. En waar zich overal witte masten tegen de felblauwe hemel aftekenen, is daar opeens de zwarte mast van ‘Hubo’.

De opvallende verschijning is speciaal gebouwd voor het wereldkampioenschap zeezeilen in juli in Den Haag. “Het doel is om daar op het podium te eindigen”, zegt de teamcaptain. De North Sea Regatta is een uitgelezen kans om alles nog eens te testen. “Normaal gesproken heb je minstens een halfjaar nodig om een boot goed te leren kennen”, weet Van Vuuren. “Wij hebben maar vier maanden, dus we zijn bezig met een gigantische inhaalslag.”

‘Hubo’ is een van de 140 schepen die deze en volgende week meevaren tijdens de North Sea Regatta. De deelnemers waagden eerst de oversteek naar het Engelse Harwich, keerden na een rustdag terug naar Scheveningen en varen hier tijdens het Pinksterweekeinde de zogeheten inshorewedstrijden. (Trouw, www.nsr.nl, www.offshoresailingworlds2018.com)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *