Liberty Tall Ships Regatta eindigt eind juni 2019 in Scheveningen

DEN HAAG – Opnieuw wordt Scheveningen de finishplaats van een groot internationaal maritiem evenement. Tientallen grote zeilschepen komen van 19 tot en met 23 juni volgend jaar naar de badplaats, omdat hier dan de finish is van de Liberty Tall Ships Regatta.

Vijftien tot twintig klassieke windjammers en rond de dertig middelgrote zeezeilschepen komen daarvoor naar de Scheveningse haven. Veel van deze schepen zijn in Nederland alleen te zien bij grote internationale maritieme evenementen zoals Sail Amsterdam. Volgens de Haagse wethouder Karsten Klein (CDA) past het binnenhalen van de finish van de Liberty Tall Ships Regatta prima binnen de plannen van de gemeente voor de kust en haven. ‘Den Haag is een internationale stad met twee badplaatsen en elf kilometer strand; met een historische binnenstad op een kwartier reisafstand van strand en zee. Dat is een unieke combinatie. We zijn als stad bezig om de kust een impuls te geven en daar passen dit soort evenementen prima in.

Het evenement wordt georganiseerd door het Nautisch Evenementen Bureau (NEB) en door het Haagse bureau DB Aktiviteiten. Zij verwachten dat tijdens deze vijf dagen in juni 100.000 tot 150.000 belangstellenden de schepen in de haven komen bekijken. (Omroep West, Nautisch Evenementen Bureau)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *