225.000 bezoekers voor Oostende voor Anker 2018 en 60.000 bezoekers voor Nationale Sleepbootdagen in Zwartsluis

Oostende (België) – In Oostende blikken ze terug op een geslaagde editie van ‘Oostende voor Anker’. Tijdens het afgelopen lange weekend hebben 225.000 mensen de klassieke schepen bezocht.

De organisatie en de stad zijn blij met het aantal bezoekers. Er kwamen veel mensen kijken ondanks de slechte voorspellingen. Voor de horeca was het ook een goed weekend: meer dan 90% van de hotelkamers was geboekt.

Nationale Sleepbootdagen
De Nationale Sleepbootdagen in Zwartsluis hebben de afgelopen drie dagen ongeveer 60.000 bezoekers getrokken. Het bezoekersaantal is vergelijkbaar met de vorige editie van twee jaar geleden.

Mede door het jubileum van Vereniging De Motor Sleepboot maakte dit jaar een recordaantal schepen hun opwachting. Ruim 180 sleepboten en 40 opduwers waren in Zwartsluis aanwezig. ,,Dit benadert het absolute maximum wel”, realiseert Bos zich. ,,Het was puzzelen, er waren twee enorme schepen van de marine. Het is goed gekomen omdat we extra ruimte hebben gecreëerd. De rijen waren wat dikker dan andere jaren.” (Radio2, www.oostendevooranker.be) | deStentor, www.sleepbootdagen.com)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *