Twee Team Brunel leden in New Port gearresteerd en veroordeeld tot boete wegens handgemeen met politie

Newport (VS) – De navigator van Team Brunel Andrew Cape, en de voormalige onboard reporter Stefan Coppers zijn naar nu blijkt dinsdagochtend vroeg door de politie in Newport gearresteerd. Het incident vond plaats na een brandalarm in het restaurant en bar waar zij zaten op Banister’s Wharf.

Volgens de politie weigerden verscheidene mensen naar buiten te gaan en weg te blijven van de brandweerwagens, zodat de brandweerlieden het alarm konden resetten. De 55-jarige Cape zou een politieagent tegen de borst hebben geduwd met de mededeling ‘dat hij nergens naar toe ging…’ Toen de politieagent Cape bij z’n arm wilde pakken, viel hij bovenop hem. Dat was het moment dat Coppers op z’n rug zou zijn gesprongen. Toen een andere agent zijn collega wilde helpen, zou Coppers hem bedreigd hebben.

Beiden zijn nog dezelfde dag voor de rechtbank verschenen. Zij hebben de feiten erkend. Hun actie blijft als ‘voorlopige straf’ nog een jaar staan in de files van de Amerikaanse justitie. Daarvoor moesten zij wel 200 (Coppers) en 400 (Cape) dollar overmaken aan de ‘Boys & Girls Clubs’ van Newport County, een organisatie die kansarme jongeren steunt. Behalve de twee leden van het Brunel Team werden er nog vijf andere Volvo Ocean Race betrokkenen bij het incident gearresteerd. (Nauticlink, Providence Journal)

Deel dit artikel...
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *