Zeilschip Wylde Swan viert vijfjarig jubileum in Harlingen

Harlingen – Masterskip Wylde Swan bestaat nu vijf jaar en dat feestje werd zondag bescheiden gevierd. In die vijf jaar hebben veel jongeren meegevaren op verre reizen met het grote zeilschip. Het afgelopen weekend kwam het schip vanuit Cuba weer aan in Harlingen; de thuishaven waar het schip maar twee keer per jaar aanmeert.

De komende twee weken wordt er aan het schip gewerkt, maar zondag was het een dag waarop potentiële deelnemers informatie konden krijgen. Leerlingen uit klas 4 van de havo en klas 4 en 5 van het vwo kunnen mee op lange reis en krijgen onderweg onderwijs. Goedkoop is het niet, dat betekent dat de deelnemers hard werken en moeten sparen om mee te kunnen. (Omrop Fryslan, www.wyldeswan.eu)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *