Nieuw vaarwater Suderburds Wiid bij Grou geopend

Grou – Het Suderburds Wiid werd zaterdag 2 juni feestelijk in gebruik genomen met een grote vloot van KZV Oostergoo en de watersportverenigingen uit Grou, commissaris van de Koning Brok op het Statenjacht en een spectaculaire flyboardshow.

Een nieuw, en vooral ruimer vaarwater bij de Burd was al lange tijd een wens van de Grouster Watersportverenigingen. Met de aanleg van het Suderburds Wiid hoeven de vele sk├╗tsjes, zeilboten en andere watersporters niet allemaal meer langs De Tynje. Het Suderburds Wiid is onderdeel van het herinrichtingsproject Swette-De Burd. Een project waarin natuur, landbouw, recreatie en water samen komen. (Ter Apeler Courant)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *