Opgewaardeerde historische Turfroute nu helemaal klaar en officieel geopend

Gorredijk – Varen door bebost natuurgebied, weilanden en sfeervolle dorpjes, langs sluizen en bruggen, vaak nog met kenmerken van vroeger. Zie hier de Turfroute in Zuidoost Fryslân. De vaarroute, die de afgelopen jaren is opgewaardeerd, werd vrijdagmiddag feestelijk heropend in Gorredijk.

De werkzaamheden bestonden voornamelijk uit het op diepte brengen van de vaart. De route is nu geschikt voor boten met een diepgang van 1.30 meter. Daarnaast zijn duurzame en natuurvriendelijke oevers en nieuwe aanlegvoorzieningen aangelegd. Een gezamenlijke investering van in totaal zo’n 10,8 miljoen euro.

Varen op de Turfroute kan van 15 mei tot en met 15 september. Tol betalen is sinds 2017 niet meer nodig. De opwaardering van de Turfroute maakt deel uit van het voormalige Friese Merenproject. Vijftien jaar lang werkte de provincie Fryslân met gemeenten en andere partijen aan het aantrekkelijker maken van de watersport in Fryslân. Speciaal voor de opening worden de bruggen eenmalig in juni op de zondag bediend. Het hele programma is te vinden op www.fryslan.frl/turfroute

(Ter Apeler Courant, www.fryslan.nl, www.turfroute.nl, www.turfroute.de)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *