Burgemeester Wageningen: ‘Maximale vaarsnelheid op de Rijn moet omlaag’

WAGENINGEN – De maximale vaarsnelheid op de Rijn moet omlaag, vindt Burgemeester Geert van Rumund van Wageningen. Hij is erg geschrokken van een filmpje van afgelopen weekeinde waarop te zien is dat speedboten hard langs zeilbootjes varen.

De Rijn bij Wageningen ligt in een snelvaargebied. Tussen Driel en Amerongen geldt geen snelheidsbeperking. Met uitzondering van anderhalve kilometer ter hoogte van Rhenen. Boten mogen zo hard ze als kunnen, wat kan oplopen tot 120 kilometer per uur.

,,Onverantwoord’’, oordeelt Van Rumund. Hij gaat bij Rijkswaterstaat bepleiten de snelheid te beperken. ,,Wageningen heeft veel watersporters. Roeiers, zeilers, waterscouts’’, zegt een hij via een woordvoerder. ,,Het is gevaarlijk als speedboten daar hard tussendoor varen.’’ (De Gelderlander)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *