Burgemeester is klaar met overlast en diefstal door ‘bewoners van drijvend boeveneiland’ op de Kagerplassen

Warmond (Teylingen) – Burgemeester Carla Breuer van Teylingen is klaar met een groep dieven en overlastgevers die opereert vanaf boten nabij het eiland Koudenhoorn in Warmond. „Of ze gedragen zich of ze moeten weg”, vindt ze.

Naar schatting houden zo’n tien personen de laatste twee maanden de Kagerplassen in hun greep. „Ze vernielen spullen, beledigen mensen en intimideren politie en ambtenaren van de gemeente. Daarnaast veroorzaken ze parkeeroverlast, barbecueën ze op de steiger en varen ze te hard”, somt de burgemeester op. In de nacht van maandag op dinsdag zijn zelfs twee leden van de groep in Sassenheim opgepakt nadat ze in een boot hadden ingebroken. Het gaat om twee mannen uit Leiden van 23 en 35 jaar.

Het lastige is, zo geeft de burgemeester aan, dat het geïmproviseerd eiland van een stuk of vijf boten dat voor anker ligt, niet per se illegaal is. (Leidsch Dagblad)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *