Ronde om Texel 2018 met 240 catamarans gaat vandaag door onder goede omstandigheden

Texel – “Om half zeven kwamen we samen, we hebben alle weersomstandigheden bekeken en wat iedereen al verwachtte: de ronde gaat door”, met die woorden gaf burgemeester Uitdehaag groen licht voor de 41-ste Ronde om Texel. De daadwerkelijke start vindt plaats om 10:10 uur, de surfers – onder wie – Olympisch kampioen Dorian van Rijsselberghe – starten tien minuten daarna vanaf het strand van paal 17.

“De omstandigheden zijn best wel ideaal. Wie weet volgt er wel een nieuw ronderecord”, vervolgde de burgemeester. Er is op dit moment een windsnelheid van 10/11 knopen zuidwest die gaat afnemen naar een knoop of 8. Het zicht is goed. De informatie werd met gejuich ontvangen door de deelnemers die op het strand naar de briefing stonden te wachten. (Texelse Courant, www.roundtexel.com, ‘Xander Pols en Collin van Vugt als eersten gefinisht in 41ste Ronde om Texel’ – Texelse Courant, uitslagen Ronde om Texel 2018)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *