Jaguar zet nieuw wereldrecord elektrische boten op 142,6 kilometer per uur

Engeland – Het oude wereldrecord stond al tien jaar op 123,6 kilometer per uur. Jaguars V20E ging daar ruimschoots overheen met het nieuwe record: maar liefst 142,6 kilometer per uur (88.62 mijl per uur = 77.01 knopen). Het record werd gevestigd over een traject van een kilometer lang dat in twee richtingen is afgelegd op Coniston Water in Engeland.

De elektrische boot is ontworpen en gebouwd door Jaguar Vector en ontwikkeld – in samenwerking met Williams Advanced Engineering – met behulp van Formule E-technologie. De V20E kon het record breken dankzij zijn twee Yasa-elektromotoren aangedreven door accu’s met een vermogen van zo’n 299 pk (220 kW). Williams leverde de elektrische kracht-, motor- en controlesystemen voor de boot.
Slechts het begin

Volgens de drie bedrijven (Jaguar, Vector en Williams) is dit pas het begin van de samenwerking. De bedrijven hopen in de toekomst op nog krachtigere boten, dus dit wereldrecord zal hoogstwaarschijnlijk niet heel lang blijven staan. (kijkmagazine.nl)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *